Psykologin bakom lyckade nyårslöften
Hur lyckas du med dina Nyårslöften? Chefspsykologen ger dig 4 tips för att öka sannolikheten att lyckas med dina nyårslöften
Läs mer
Här har vi samlat alla våra artiklar kring psykisk hälsa. Allt vi gör är baserat på forskning och medicinskt granskat.
Hur lyckas du med dina Nyårslöften? Chefspsykologen ger dig 4 tips för att öka sannolikheten att lyckas med dina nyårslöften
Läs mer
En misshandel syns inte alltid på utsidan – men psykisk misshandel är minst lika farlig för din hälsa. Här listar vi några vanliga tecken och hur söker hjälp.
Läs mer
Negativa tankemönster kan påverka hur vi ser oss själva och världen omkring oss. Lär dig känna igen negativa tankar och strategier för hur du hanterar dem.
Läs mer
Vissa av oss har svårt att prata om våra känslor, särskilt när vi inte mår bra. Här ger vi dig några förslag på hur du kan prata om ditt mående med personer du litar på. Läs alla råden på vår hemsida
Läs mer
Vi har listat hur du kan lära dig känna igen signalerna för när alkoholkonsumtion övergår till ett beroende. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Forskning visar att träning och motion kan förbättra ditt psykiska mående genom att bland annat minska stress, ångest och förbättra sömnkvaliteten.
Läs mer
Ibland kan ångest orsaka bröstsmärtor – något som lätt kan förväxlas med hjärtproblem. Läs om sambandet mellan ångest och bröstsmärta och vilken hjälp som finns.
Läs mer
Om du har känt dig extra orolig den senaste tiden är du inte ensam. Ångest och oro kan vara sunda reaktioner som hjälper oss att navigera i en hotfull värld. Men om oron tar överhanden är det viktigt att söka hjälp
Läs mer
Vad är tvångssyndrom, vilka är symptomen och varför finns det så många missuppfattningar kring den här diagnosen? Här reder vi ut begreppen och förklarar när det är dags att söka hjälp.
Läs mer
Det är tufft att bara se på när någon du bryr dig om kämpar med ätstörningar – samtidigt som det kan vara svårt att veta hur du kan hjälpa till. Vår psykolog delar med sig av sina bästa råd för hur du stöttar någon med ätstörning.
Läs mer
Varför känner sig många nedstämda under klimakteriet? Vi pratar med vår läkare, specialiserad på gynekologi och obstetrik, som berättar vad du själv kan göra för att underlätta besvären. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Ensamhet kan drabba oss alla då och då. Men under coronapandemin har ensamheten vuxit och de som redan kände sig isolerade före pandemin har drabbats hårdast. Läs mer om hur social isolering påverkar oss på vår hemsida
Läs mer
Att förlora någon du älskar är bland det värsta du kan vara med om. Vår psykolog berättar hur du kan lindra smärtan när du drabbats av sorg och förlust. Läs mer på vår hemsida
Läs mer
Annorlunda arbetsvillkor och mindre social interaktion – det finns många skäl till att allt fler blir stressade av jobbet. Här delar vår psykolog med sig av några goda råd för hur du kan hantera arbetsrelaterad stress.
Läs mer
Kognitiv beteendeterapi, KBT, är en effektiv behandlingsmetod för många fobier. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Hundratusentals svenskar lider av spruträdsla eller sprutfobi – lyckligtvis går det att behandla. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Att träna och äta nyttigt har givetvis många fördelar, men om tankar kring kost och träning övergår till en besatthet kan det bli skadligt för hälsan. Det kallas ortorexi. Läs mer på vår hemsida
Läs mer
Är du ofta onödigt självkritisk och tänker negativa tankar om dig själv? Det kan vara tecken på att du behöver öva på din självmedkänsla. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Att vara ofrivilligt ensam är något som drabbar de flesta någon gång, men vid högtider som jul och nyår brukar antalet ofrivilligt ensamma öka drastiskt. Särskilt i år – mitt under coronapandemin.
Läs mer
KBT är en behandlingsmetod där man arbetar med individen för att förändra tanke- och beteendemönster.
Läs mer
I ovissa tider som dessa oroar sig många inför framtiden, inte minst våra unga. Här kommer vägledning som kan vara till hjälp för dig med en grubblande tonåring hemma.
Läs mer
Tonåren är en känslig period för många ungdomar. Ibland kan både tonåringen och föräldrarna behöva stöd och hjälp.
Läs mer
Även om panikångest i sig inte är farligt, är det ofta förknippat med rädsla. Med olika metoder och behandling kan du lära dig hantera attackerna.
Läs mer
Det är vanligt att känna sig stressad eller låg på energi i perioder. Men har du känt dig orkeslös under en lång tid kanske du lider av utmattningssyndrom.
Läs mer
Depression är lika vanligt hos män som hos kvinnor – men den manliga depressionen kan ta sig andra uttryck. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Förändring kan skapa oro och rädsla – inte minst i osäkra tider som dessa. Läs mer på vår hemsida om hur du kan hantera situationen och till och med utvecklas av den.
Läs mer
Är du anhörig till en person med spelberoende? Vi på KRY kan ge dig stöd och behandling utifrån dig och din unika situation.
Läs mer
Spel om pengar är för de flesta förströelse för stunden. Men om spelandet har negativa konsekvenser för dig, eller om det påverkar ditt liv i en riktning som du inte trivs med, så kan det vara läge att ifrågasätta dina spelvanor.
Läs mer
För mycket stress, eller stress som pågår under lång tid, kan påverka din kropp och din hälsa på flera oväntade sätt. Läs mer hos KRY.
Läs mer
Rädsla för att smittas av viruset blandas med oro och ovisshet kring hur länge isoleringen ska pågå. Läs mer om hur du kan främja välbefinnande i denna speciella tid.
Läs mer
Att leva nära någon som mår psykiskt dåligt kan vara påfrestande och svårt. Vi delar med oss av tips som förhoppningsvis kan ge lite vägledning.
Läs mer
Julen är en tid som ofta förknippas med värme, glädje och gemenskap; en helg fylld av kära återseenden, god mat och överdådigt firande. Men inte sällan ser verkligheten annorlunda ut, och faktum är att många drabbas av både stress och nedstämdhet i samband med högtiden.
Läs mer
När spegeln blir ens fiende, besatthet av det egna utseendet och tvångsmässigt kontrollbehov. Vad är Dysmorfofobi (BDD) och hur du kan få hjälp – Kry
Läs mer